Thanks voor jouw contact aanvraag
Jouw bericht komt bij ons binnen en wordt maximaal binnen 5 werkdagen behandeld, tot snel!
Even bellen? 0722204170
Menu
Aanmelden
Menu

Groepen Alkmaar & Haarlem weer van start

Home NieuwsGroepen Alkmaar & Haarlem weer van start

Groepen Alkmaar & Haarlem weer van start

Meer leerlingen uit beeld geraakt door het coronavirus

Nu de maatregelen rond om het coronavirus worden versoepelt gaan de groepen van Turnover op 1 juli weer van start. Minimaal 3 dagen per week zal er weer fysiek en cognitief getraind gaan worden om jongeren weer klaar te stomen voor terugkeer naar school of werk. En dat is nodig zegt Joeri Peperkamp, founder van Turn Over: “We hebben de afgelopen periode zo goed mogelijk getracht te werken op afstand door middel van online trainingen en begeleiding op afstand. Maar we kregen steeds meer signalen dat het vaak niet goed ging thuis, toegenomen agressie, meer incidenten op straat en een deel van de leerlingen raakte steeds meer uit beeld  bij de scholen waardoor schooluitval en forse achterstanden zijn opgelopen.” Ook de jongeren die al in begeleiding en behandeling waren bij Turnover hadden het erg moeilijk met de beperkingen van de afgelopen tijd en zijn daarom heel blij dat ze weer mogen starten op de groepen bij Turnover.

 

Respect, discipline, samenwerken en incasseren

Net als voorheen bestaat het programma van de nieuwe groepen uit de kernwaarden van de rugbysport, namelijk: respect, discipline, samenwerken en incasseren. Maar ook maken de deelnemers kennis met andere sporten, zoals voetbal, judo, jiu jutsu, fitness, UFC, boksen en wielrennen. “Maar alles wordt uitgevoerd vanuit de normen en waarden van de rugbysport”, vertelt Peperkamp, “Verandering vraagt namelijk om volledige inzet en motivatie. Passie, plezier, discipline, kameraadschap, integriteit en respect – de waarden uit de rugbysport – staan bij Turnover centraal.”

 

Nieuwe groepen Alkmaar

Voetbal vereniging Alkmaarse Boys in Alkmaar wordt vanaf 1 juli de vaste locatie van de nieuwe groepen in Alkmaar. Het programma dat een jongeren kan volgen, is minimaal 3 en maximaal 4 dagen per week (8 dagdelen). De groep bestaat vooral uit jongens, maar ook meiden zijn sinds kort welkom. Dit betref een aparte groep. De jongeren worden iedere dag opgehaald en weg gebracht en komen uit diverse regio’s rondom Alkmaar, zoals Hoorn, Den Helder en Zaanstad.

 

Ook weer van start in Haarlem

In Haarlem is het clubhuis van Rugbyclub Haarlem de uitvalsbasis. Het programma dat een jongere kan volgen, is 3 dagen per week en bestaat naast de sport uit een cognitief behandelprogramma. Het project is in Haarlem gestart in opdracht van de gemeente Haarlem en duurt in totaal 1 jaar. Elke deelnemer moet inwoner zijn van de gemeente Haarlem en de groep heeft plaats voor gemiddeld 10 deelnemers. Het is ook mogelijk, onder bepaalde voorwaarden, jongeren vanuit omliggende regio’s aan te melden. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Een jaar lang begeleiding & behandeling

Iedere deelnemer volgt een traject van 12 maanden. De begeleiding en behandeling die hierbij komt kijken kan groepsgericht zijn en ook zeker individueel. De eerste 3 maanden staan in het teken van intensieve fysieke en cognitieve trainingen gericht op duurzame gedragsverandering. Dit deel is zeer intensief. De bedoeling is dat jongeren na de 3 maanden uitstromen naar werk of school. De 2e fase is de stabilisatiefase en duurt ook 3 maanden. Hierbij wordt gewerkt aan blijvende gedragsverandering en is er 1 dag in de week een terugkomdag. Na 6 maanden gaat de nazorgperiode in met als doel blijvende gedragsverandering.

 

Hele zomer door

En een zomerstop? Welnee, Turnover werkt de hele zomer keihard door aan de doelen van de deelnemers om hen terug naar school óf aan het werk te krijgen. De nieuwe groepen worden doorlopende groepen. Dit betekent dat instroom op ieder moment mogelijk is. Hiermee wil Turnover de wachttijden zoveel mogelijk beperken. “Waar een deelnemer uitstroomt is meteen plek voor een nieuwe deelnemer”, zo legt Peperkamp uit.

 

Aanmelden & contact

Ouders, hulpverleners, jeugd- en gezinsbeschermers en scholen kunnen jongeren die een (spreekwoordelijke) schop onder kont, ritme, regelmaat en/of discipline nodig hebben direct  aanmelden via de website van Turnover. Wil je meer weten over Turnover of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact op via de contactpagina.

Tijdens het hele programma houdt Turnover strikt rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Wilt u meer informatie?
Wilt u meer informatie?
Meer weten of direct een jongere aanmelden? Maak een afspraak met onze jeugdspecialisten.
Maak een afspraak