Met de werklust zit het wel snor!
Vol enthousiasme is op 2 oktober jl. een nieuw team het Turn-Over avontuur ingedoken. De eerste trainingen waren zoals gebruikelijk op de Castricumse Rugby Club. En afgelopen maandag heeft personal trainer Bas Tros de heren onder handen genomen in zijn sportschool M-Sports. De jongens werden tijdens deze kickboks-training compleet afgemat en tóch smaakte deze training naar meer. Met de werklust zit het wel snor!
Na de training volgde de presentatie van Dafne Ranzijn, waarin alle facetten van topsport zijn uitgelicht. Vervolgens zijn de heren aan de slag gegaan met het verwoorden van hun persoonlijke doelen en doelen voor de groep. Deze weten ze prima te verwoorden. Een aantal genoemde persoonlijke doelen:
- een baan die bij me past
- een (nog) beter conditie
- mezelf goed voelen
- open zijn, gewoon zeggen waar ik mee zit
- werken waar ik me goed voel
- doorzetten, ook als er iets tegen zit
- starten met een opleiding
- alles wat ik moet betalen op een rijtje
Kortom, de deelnemers willen wat nagenoeg iedereen wil: een baan, geborgenheid en een veilig en zeker bestaan. Kernwoorden voor de groep zijn: samenwerking, collegialiteit, respect, steun, positiviteit, ritme en fitheid. Het ultieme uitgangspunt voor deze groep jongeren!
Link naar werk
Lammert Ruiter, rugbytrainer van het Turn-Over project: ‘Ik leer de jongens rugbyen en grensverleggend werken. Doorzettingsvermogen is belangrijk. Dat weet ik zelf als geen ander. Ik zat op mijn 13de al in het eerste. Na de wedstrijd was de standaard bestelling dertien bier en één cola. Dankzij mijn doorzettingsvermogen heb ik het Nederlands team gehaald. Nu is het de beurt aan deze jongens om het onderste uit de kan te halen.’
Lammert verzorgt, naast het trainerschap voor Turn-Over, tevens de trainingen voor het eerste en tweede team van Rugby Club Castricum. Dit doet hij samen met Rodney Hermans. ‘Het grote verschil is dat reguliere leden kiezen voor rugby in hun vrije tijd. De jongeren van Turn-Over kiezen voor het project en rugby hoort daarbij. Ik leg tijdens de trainingen dan ook altijd de link naar werk. Wanneer iemand te laat is voor een oefening vraag ik wat een werkgever ervan zou vinden als hij als werknemer te laat komt. Zo creëren we gedurende het hele proces bewustwording bij de jongeren. Het is dankbaar werk. De positieve reacties van ouders en jongeren, daar doe ik het voor. Dan maakt het eigenlijk niet uit dat de telefoon soms ook om 22.00 uur nog gaat.’