Thanks voor jouw contact aanvraag
Jouw bericht komt bij ons binnen en wordt maximaal binnen 5 werkdagen behandeld, tot snel!
Even bellen? 0722204170
Menu
Aanmelden
Menu

Nieuwe groep van start in Alkmaar & Castricum

Home NieuwsNieuwe groep van start in Alkmaar & Castricum

Multiproblematiek bij een jongeren?

Er is per direct weer plaats op de groep!

Turnover helpt jongeren met behulp van sport uit de problemen. Dit gebeurt onder professionele begeleiding door middel van een intensief fysiek en mentaal dagprogramma. Denk aan schooluitval of bijvoorbeeld een slechte thuissituatie, softdrugsgebruik, werkeloosheid, groepsdruk of op straat hangen. Turnover is gericht op blijvende gedragsverandering door middel van training, begeleiding én behandeling. Wij begeleiden ondersteunen jongeren die moeilijk te handhaven zijn op school of thuis zitten.

Ons doel? Een veilige terugkeer op dezelfde of een nieuwe school of aan het werk. Voor jongeren in de leeftijd van gemiddeld 14 t/m 23 jaar die gebaat zijn bij een groepsaanpak die gericht is op sport en sociale vaardigheden biedt Turnover dit traject.

Tijdens het groepsprogramma wordt er minimaal 12 weken, 3 dagen per week, gewerkt aan het doel om (terug) naar school of aan het werk te gaan. Het groepsprogramma bestaat uit 2 delen, waarbij er in de ochtend wordt gesport en de jongeren in de middag een cognitief programma volgen dat is gericht op sociale vaardigheden.

Ook werken we nauw samen met het samenwerkingsverband bij schooluitval en met De Brijder Stichting wanneer er spraken is van lichte verslavingsproblematiek, zoals softdrugsgebruik en gamen.

 

Naar werk

Turnover beschikt over een groot netwerk waarbinnen direct banen beschikbaar zijn voor jongeren die richting werk willen. Denk hierbij onder andere aan banen in de branches dienstverlening, logistiek, bouw en techniek. Turnover helpt de jongeren aan het krijgen van een baan, waarbij de gemiddelde leeftijd van deze jongeren ligt op 21 jaar. 

 

(Terug) naar school

Schooluitval komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Vaak spelen er bij de jongere thuis verschillende problemen en is de oorzaak veel complexer. De school heeft meestal alles al geprobeerd om het gedrag aan te pakken en soms al in samenwerking met hulpverlening. Een schorsing blijkt dan vaak de enige oplossing.

Turnover heeft al veel jongeren naar (een andere) school begeleid. Dit doen wij met een maatwerktraject, zowel in groepsverband als individueel, waarbij we nauw samenwerken en het traject afstemmen met de ouders, de school, het samenwerkingsverband en ketenpartners. Deze samenwerkingen zijn van cruciaal belang om het traject te laten slagen.

 

De resultaten

In de afgelopen 5 jaar heeft Turnover meer dan 150 jongeren naar school of aan een baan geholpen. Het slagingspercentage van onze deelnemers dat na dit project naar werk of school gaat is gemiddeld 70%. 

Ook het percentage recidive wordt door het project zeer beïnvloed. Maar liefst 67% van de deelnemers valt na het project van Turnover niet terug in oude gewoonten en komt niet meer in aanraking met politie en justitie.

 

Aanmelden

Aanmelden kan direct en bij iedere aanmelding wordt er goed gekeken naar de jongere en krijgt hij of zij individuele begeleiding en een behandeling op maat.

De projectlocaties van de nieuwe groep zijn Alkmaar & Castricum, maar ook jongeren vanuit omliggende gemeenten kunnen aansluiten. Indien een jongere niet zelfstandig kan komen dan wordt hij/zij opgehaald vanuit huis. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers.

Meld je direct aan voor de groep.

 

Wil je meer weten over Turnover? Bekijk online onze folder, lees meer informatie hier op de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer informatie?
Wilt u meer informatie?
Meer weten of direct een jongere aanmelden? Maak een afspraak met onze jeugdspecialisten.
Maak een afspraak