Turn-Over bereidt zich voor op fietstocht Amsterdam- Londen
Op 30 mei 2022 zullen de jonge deelnemers aan project Turn-Over de Noordzee oversteken per fiets als kick-off van het tienjarig bestaan van deze jeugdhulporganisatie met haar roots in Alkmaar.
Verbroedering
Vijftig jongeren die deelnemen aan dit project dat inmiddels opgezet is in Engeland, Nederland, België en Frankrijk maken in het kader van verbroedering de oversteek in estafettevorm met behulp van begeleiders en oud-internationale rugbyspelers. Ze vertrekken uit Londen tijdens de Londen Sevens, een spraakmakend en internationaal rugby event en ze eindigen bij de Amsterdam Sevens, waar het feest nog gezellig doorgaat. Tussendoor, op 2 juni vindt ook nog het JC Zaanstad Sevens Tournament plaats. Jongeren die nog onder justitie vallen kunnen hierdoor ook meedoen aan het Sevens toernooi om zo alvast kennis te maken met hun re-integratie in de samenleving.
Hoe het idee ontstond
Omdat geen uitdaging te groot is voor Turn-Over zullen een aantal betrokkenen bij het project de route verkennen, waaronder de initiatiefnemers Joeri Peperkamp, Heilooër en founder van Turn-Over en Jaap van den Kommer, icoon in de fietswereld. “Een aantal jaren terug tijdens een etentje deelden wij onze passies: rugby en fietsen. Door slijtage kan ik niet meer rugbyen maar fietsen kan ik wel. Bij fietsen lijdt je pijn en ga je diep, dat is bij rugby hetzelfde. De beide sporten hebben veel overeenkomsten. Jaap verkocht zijn zaak en kreeg meer tijd, we besloten samen te gaan fietsen en zo onstond het idee voor de Turn-Over bikeride”, aldus Peperkamp.
Bekende gezichten in de sportwereld
Bekende gezichten in de sportwereld zoals Marcel van Ham van Sport en Training Uitgeest, Karin Brand, fysiotherapeute en Hassan Ait Bassou, voormalig kickbokser, fietsen mee. Marcel zorgde voor de trainingsschema’s zodat iedereen zich optimaal kon voorbereiden. Karin zorgde het fysieke gestel en fietst zelf ook mee en Hassan is een verhaal apart. “Die is zo fit als een hoentje, waar wij allemaal speciale wielrenschoenen hebben fietst hij mee op zijn gympies”, glimlacht Joeri Peperkamp, founder van Turn-Over en oud-rugby speler voor het Nederlands team. Zelf fietst hij uiteraard ook mee en hij heeft fink getraind
Bijna 500 kilometer in de benen
Komende woensdag 20 oktober is het officiële startmoment bij het Cobra café op het Museumplein in Amsterdam. Na een stevig ontbijt stapten de negen verkenners op de fiets om in drie dagen te arriveren in Londen. De eerste etappe brengt de nieuwbakken wielrenners van Amsterdam naar Renesse, vervolgens fietsen zij de tweede etappe door naar Duinkerke. Ze kunnen slechts twee uur uitrusten op de boot naar Engeland want hier volgt de laatste en zwaarste etappe: van Dover naar het befaamde Twickenham Rugbystadion, waar zij als helden zullen worden onthaald na bijna 500 kilometer in de benen.
Sponsoren gezocht
“Tijdens deze verkenningstocht zamelen wij geld in voor de fietstocht die we met de jongeren gaan maken in 2022. Het sponsorgeld gaat naar fietsen, fietskleding en andere equipment om het de jongeren mogelijk te maken deel te nemen aan deze bijzondere uitdaging. Naast onze hoofdsponsor Global Switch en het Cobra Café, die ons al jaren steunt, hopen wij dat er veel donateurs zijn die de jongeren een hart onder de riem steken om de uitdaging van hun leven aan te gaan”, aldus Peperkamp.
Als u ook een bijdrage wilt doen dan is dat mogelijk via: https://www.whydonate.nl/fundraising/amsterdam-london-project-turn-over-bikeride-202/nl