Team Turnover apetrots: collega Cyriel uitgeroepen tot ‘Held van Alkmaar’

‘Held van Alkmaar’, zo mag de 26-jarige Cyriel Schmitz zich sinds maandag 7 december noemen. Sinds juli 2020 doet hij vrijwilligerswerk bij project Turn-Over en hiervoor kreeg hij een onderscheiding uitgereikt door niemand minder dan burgemeester Emile Roemer. Zijn Turn-Over collega’s, die hem stiekem voordroegen, zijn apetrots op hem.

Drie dagen per week haalt hij de deelnemers aan het project op van huis en brengt ze naar de rugbyclub Castricum waar ze starten met een gezond ontbijt. Na het sporten en de overige trainingen brengt hij ze aan het einde van de dag weer netjes naar huis. “Al vanaf het begin bleef ik er overdags ook bij, zo kreeg ik al snel een band met de deelnemers en het team van Turn-Over”, vertelt Cyriel. Inmiddels helpt hij overal mee en is hij zich met de organisatie aan het oriënteren op een opleiding zodat hij daarna kan komen werken bij Turn-Over.

Waardering van de jongeren

Cyriel kwam zelf thuis te zitten nadat het niet lekker liep op zijn werk. Hij is geen stilzitter en kwam via Team Vrijwillig terecht bij Turn-Over:  het was een schot in de roos. “Ik heb het in me om andere mensen te helpen en ik wil graag mijn kennis delen. Omdat ik zelf ook dingen heb meegemaakt won ik snel het vertrouwen van de jongeren, ze laten me toe”, zo vertelt hij. Veel jongeren zijn enthousiast als hij ’s morgens in alle vroegte voor de deur staat. ‘Oh leuk, breng je me ook weer weg vanmiddag?’, zeggen ze dan. Dat is waar hij het voor doet.

Waardering van het team

“Ik vind het echt leuk dat mijn collega’s mij hebben opgegeven. Ik voel me daardoor gewaardeerd en ik heb dat ook nodig want ik heb de tijd dat ik thuis zat niet als leuk ervaren. Ik werk fijn samen met mijn collega’s, ze zijn leuk, er is veel humor op de werkvloer en iedereen staat voor elkaar klaar. Het is gewoon top bij Turn-Over”, zo besluit Cyriel.

 

Het is in Alkmaar traditie om tijdens de Nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook landelijk en regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Sinds 2012 organiseert Team Vrijwillig de verkiezing tot ‘Held van Alkmaar’. Twintig Helden worden dit jaar in het zonnetje gezet: vrijwilligers die zich, door hun inzet voor de Alkmaarse samenleving, hebben onderscheiden. Burgemeester Roemer kwam Cyriel persoonlijk de medaille brengen op maandag 7 december. De overige vrijwilligers worden in de dagen erna gehuldigd door Ruud Herder van Team Vrijwillig.

 

Even bellen? 0722204170
Menu
Aanmelden
Menu

Team Turnover apetrots: collega Cyriel uitgeroepen tot ‘Held van Alkmaar’

Home NieuwsTeam Turnover apetrots: collega Cyriel uitgeroepen tot ‘Held van Alkmaar’
Wilt u meer informatie?
Wilt u meer informatie?
Meer weten of direct een jongere aanmelden? Maak een afspraak met onze jeugdspecialisten.
Maak een afspraak