Jeugd- en gezinsbeschermers, sociaal wijkteam, jeugdconsulenten, jeugdrechters, leerplichtambtenaren, psychologen, huisartsen, zorgcoördinatoren onderwijs, samenwerkingsverband (JW ZIN PGB), klantmanagers gemeente (participatie).
Twijfel je of je een jongere kunt aanmelden? Neem dan eerst contact met ons op.
Dat kan bijvoorbeeld via de pagina Aanmelden op deze website, maar ook telefonisch (072-2204170) of per email administratie@turn-over.nl. Je krijgt dan een aanmeldformulier retour gestuurd. Zodra wij het formulier retour hebben ontvangen nemen wij de aanmelding in behandeling. Indien er toch nog vragen zijn over de aanmelding adviseren wij eerst telefonisch contact met ons op te nemen.
Het traject wordt betaald door de gemeente waar wij een contract mee hebben vanuit JW- ZIN. Voor de overige gemeenten dienen wij eerst een offerte in bij de afdeling jeugd. Van belang is dat de gemeente waar we geen contract mee hebben eerst op de hoogte wordt gesteld over het voornemen een jongere aan te melden.
Nee, wij behandelen niet. Wij begeleiden en werken (indien van toepassing) op verzoek samen met een behandelaar van een andere organisatie.
Indien de jongere door omstandigheden niet meer aanwezig kan zijn op de groep, begeleiden wij individueel verder. Indien de oorzaak ernstig is beëindigen wij de hulpverlening in samenspraak met de verwijzer.
Dit kan via een verwijsbrief waarin je vermeldt dat het om begeleiding in een groep, individueel of een combinatie daarvan gaat. Ook benoem je de doelstellingen (bijvoorbeeld: activeren) met de gewenste startdatum en de verwachte duur van een traject.
Ja, wij zijn aangesloten bij de verwijsindex.
De informatie over wachtlijsten vind je op de pagina Wachtlijsten.
Onze hbo-begeleiders zijn SKJ-geregistreerd. Daarnaast werken wij veel met zeer ervaren ervaringsdeskundige/rolmodellen/sporttrainers op mbo-niveau. Zij werken onder supervisie van een SKJ-geregistreerde coördinator.
Ja, wij werken volgens de normen en eisen van ISO 9001 en zijn gecertificeerd.
Indien uw zoon of dochter woont in de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Langedijk, Bergen, Egmond, Castricum dan kunt u contact opnemen met de jeugdafdeling van de gemeente en vragen om een beschikking voor de dienstverlening van turn over.
Indien u al begeleiding heeft van een jeugd en gezinscoach dan kunt aangeven aan hem /haar dat u voor uw zoon of dochter begeleiding wilt vanuit Turn Over.
Ook is het mogelijk om een verwijzing te vragen bij uw huisarts van belang is dat in de verwijzing staat aangegeven dat het om een traject bij Turn Over gaat en wat de achterliggende problematiek en doelstellingen zijn.
Voor de overige regio ’s geldt dat wij werken met een PGB of een betaalovereenkomst ( ZIN). Van belang is dat er een indicatie is voor uw zoon/dochter. Neem in eerste instantie contact op met uw gemeente of bijvoorbeeld het sociale wijkteam en bespreek de mogelijkheden.
Heeft u en uw zoon/dochter begeleiding van een jeugd en gezinsbeschermer* neem dan contact met hem/haar op. De jeugd en gezinsbeschermer kan er voor zorgen dat er een jeugdbepaling wordt afgegeven voor een turn over traject.
*Jeugd- en gezinscoaches bieden kinderen, jongeren tot 18 jaar en hun ouders ondersteuning bij complexe vragen. Waar nodig schakelen zij specialistische hulp in. Voor specialistische hulp is een zogenoemde beschikking van de gemeente nodig. U heeft deze beschikking nodig om uw zoon of dochter aan te melden voor jeugdhulp.
Dat kan bijvoorbeeld via de pagina Aanmelden op deze website, maar ook telefonisch (072-2204170) of per email administratie@turn-over.nl. Je krijgt dan een aanmeldformulier retour gestuurd. Zodra wij het formulier retour hebben ontvangen nemen wij de aanmelding in behandeling. Indien er toch nog vragen zijn over de aanmelding adviseren wij eerst telefonisch contact met ons op te nemen.
Indien je zoon/dochter binnen een straal van 20 km rondom de projectlocatie woont wordt hij/zij in het begin opgehaald met de bus. We streven naar zelfstandigheid dus een van de doelen is vaak zelfstandig reizen. Indien dit helemaal niet mogelijk is wordt je zoon/dochter opgehaald en thuis gebracht.
Indien je verder dan 20 km van de projectlocatie woont kan je zoon/dochter ook worden opgehaald worden. Echter kan het zijn dat er hiervoor eerst afspraken moeten worden gemaakt met de gemeente i.v.m. de reistijd. Team Turn-Over bespreekt dit met de gemeente.
De individuele begeleiding vindt plaats bij de jongere thuis of op een van de projectlocaties.
Voor ouders/verzorgers zijn er geen kosten aan verbonden aan een traject.
Na de aanmelding wordt bekeken of wij alle benodigde informatie hebben ontvangen. Vervolgens nemen wij contact op om een afspraak in te plannen. Soms kunnen wij niet direct hulp bieden. In dat geval plaatsen wij je zoon of dochter op een wachtlijst. Onze wachtlijsten zijn kort. Zie ook de pagina Wachtlijsten.
Ben je jonger dan 18 jaar? Bespreek het met je ouder of verzorger. Onder de veelgestelde vragen voor ouders/verzorgers staat hoe zij je kunnen aanmelden.
Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een uitkering van de gemeente? Neem dan contact op met je klantmanager.
Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een indicatie (Ciz)? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een PGB. Neem hierover contact met ons op dan gaan wij ermee aan de slag.
Stel je vraag via onderstaand formulier, of neem direct contact met ons op via info@turn-over.nl of 072 22 04 170.